EDUARDO RAMOS HEEFT ONS VERLATEN IN MAART.

EDUARDO RAMOS HEEFT ONS VERLATEN IN MAART.

Anne Delstanche – Juni 2018

Segunda Cita wenst de beste reis toe aan deze dierbare vriend, uitstekende muzikant, en gentelman in alle omstandigheden van het leven. Het is met deze omschrijving dat Silvio Rodriguez afscheid neemt, na de verdwijning van zijn vriend , op 16 maart jongstleden.

Een grote figuur van de Cubaanse muziek heeft ons verlaten. Eduardo Ramos was één van de stichters van de Nueva Trova, onmisbaar in het muzikaal onderzoekswerk van dit genre. Hij was erbij voor elk experiment na de revolutie van 1959. De platen van de Grupo de experimentación van de ICAIC waren aanwezig op elke aktiviteit van de Vrienden van Cuba gedurende vele jaren. Eduardo Ramos was er een boegbeeld van, en werkte samen met de belangrijkste musici van zijn tijd, zoals Leo Brouwer, Sara Gonzalez, Silvio Rodriguez en Pablo Milanes. Als bassist was hij auteur van een eigen sonoriteit. Hij was ook de producer van de albums « Tripico » van Silvio, en muzikaal directeur van de groep van Pablo Milanes, als bassist en voor de arrangementen.

Zijn composities blijven in ons geheugen, zoals « Bailado si puedes », La canción de los CDR », « Llegaste a mi cuerpo abierto », « Su nombre es pueblo ».
Zijn laatste plaat zag het licht in januari 2018.

Reacties zijn gesloten.